Burkskratt, platt hår och iron-ass!

Hm, jag började fundera nu... Skulle vänner vara dåligt utan burkade skratt? Tror du det Lisen? Kanske kanske inte. Men jag gillar vänner. Ibland tråkigt och dåligt, ja. Men för det mesta rätt kul. Men man kanske påverkas mer av burkskratt än man tror? Förmodligen. Typ som när man var liten och inte fattade varför det fanns reklam: "men om jag behöver schampo så köper jag ju det, och om jag inte behöver det köper jag det ju inte!". Men faktum kvarstår: Scrubs äger både vänner och de flesta andra komediserier. Alla som jag har sett (och kan minnas) i alla fall.

Jag har köpt en hår-tillplattare. Så nu kan jag se ut som blond-doctor varje dag om jag vill, med irriterande luggflärpar som lägger sig i ögonen ^_^
Och på tal om hår HEY Lisen! Har du klippt dig? Lugg och hela köret? Eller? Jag undrade först vem som hade skrivit massa saker i min gästbok på en viss site, och sen kom jag på att det var du och sen undrade jag varför du hade en bild på någon annan brud och sen såg jag att det var du även på bilden! Läskigt... Men fint. Men läskigt.

Jag säljer min träningscykel! Den håller på att förtvina, stackaren... Så trots att den är väldigt bra och jag verkligen gillar den får den gå. Vi ska investera i någon annan häftig maskin som kommer bli stående efter ett år istället. Så om någon vill ha en sjukt bra träningscykel för en tusing så lägg ett bud! (Klicka på länken längst ner.) Så värt det, jag lovar! Fråga vem som helst som har känt på min rumpa ;)


Här var det cykel! Prima cykel halva priiis!

Blond-doctor-frisyr och sovande barn

Det har varit lite torka här, men det är väl ingen som bryr sig direkt. Inte jag heller ;)

Nytt för nu: Jag har klippt mig (ser numera ut som blond-doctor i scrubs, fast inte blond), börjat andra terminen på universitetet (jes, nu börjar jag komma in i det här), köpt min femte rosa stickade tröja (varför!? det är mycket snyggare än det låter, promise, men ändå... varför!?), fått en huvudroll genom provspelning (det är inte helt klart än, men så gott som vad jag förstod), satt in 2000kr på mitt sparkonto (som är ett av pappas konton eftersom... låt oss bara säga att det där med spara inte riktigt är min grej. men ändå, 2000... klapp på huvet), blivit med barn (typ... inte mitt alltså, men... ok, jag ljög lite. men jag har blit barnflicka på deltid kan man väl säga. hämta ungen på dagis två gånger var annan vecka och underhålla honom i två timmar tills mamma kommer hem. trevligt jobb.)

på tal om barn... det är få saker som är så rogivande som att ha en sovande unge i knät. satt med honom en kvart ungefär, och när jag gick därifrån var jag helt groggy. alldeles mysig liksom. tokskönt. ge mig ett barn >_< eller... avsluta min utbildning, skaffa mig ett jobb, gift mig med en bra man osv och ge mig ett barn. aa det blir bra.

Dessutom är vaktmästaren (Jan Itor ^_^) världens bästa. Han och doctor Cox. Ja jag har definitivt sett för mycket scrubs den sista tiden. Det är inte mitt fel dock, så jag kan göra det med gott samvete (right..?)

Puss och kram och god natt, nu ska jag och min hicka gå och lägga oss.

Halvfabrikat as it should be!

Bra kväll igår! Pizzabakning med miss Sofy följt av theQueen följt av massa prat om massa saker. Tänk egentligen vad mycket skumt man råkar ut för... Men en del är väl bra att det händer nu så att man lär sig hur man hanterar det på ett bra sätt om det skulle hända igen senare, när det kanske står mer på spel. Typ som när folk raggar på en som inte borde göra det. Som verkligen inte borde göra det... Men god pizzza och trevlig kväll blev det, jag hade fuskat och köpt två degklumpar på en pizzeria i närheten som vi överöste med mozzarella, marinerade vitlöksklyftor, oliver, soltorkade tomater, körsbärstomater och färdigriven pizzaost. ^_^

Min mamma

Jag kan prata med min mamma, precis sådär som man pratar med en väldigt nära vän. Det är alldeles underbart. Hon är och kommer naturligtvis alltid att vara min mamma och i mammarollen ingår tjatet, förmaningarna, de tråkiga råden, uppmaningarna, obehagligt pekande på obehagliga sanningar och tråkiga restriktioner, MEN jag kan också känna att jag är vän med min mamma. Och det är härligt. Bland annat därför tänker jag dedicera mitt andra inlägg i den här kategorin. Det här är till dig mamma.

Jag har just sagt god natt till mor min, vi satt uppe alldeles för sent och pratade om allt som händer just nu och hon stackaren måste gå upp halv sju i morgon. Själv tänkte jag sova till nio i alla fall, hade först tänkt gå och lägga mig elva och gå upp åtta men sen förstörde hon min plan efterson hon är så bra att prata med ibland. Jag tror faktiskt att jag kan prata om näst intill allt med henne. Det som jag över huvud taget pratar med någon om tror jag att jag kan prata med dig om också mamma, är det inte underbart? Tack för att du, tillsammans med pappa, har gett mig en så bra grund att stå på och så bra verktyg och egenskaper att bygga vidare på den grunden med. Jag har gått igenom en del, men jag är ändå väldigt nöjd med den jag har blivit och fortfarande håller på att bli, och det är ju inget man bestämmer själv riktigt, inte till hundra procent i alla fall. En del har jag fått med mig som har ställt till det, men mycket som jag har fått lära mig passivt och aktivt har gjort att jag idag kan gå runt med ett leende och känna att livet är spännande, det är jag som lever det och jag gör det bra. Tack mamma, för att du är så bra att prata med och för att du, tillsammans med pappa, har gjort ett så bra jobb med att forma mig och ge mig en grund att stå och bygga på. Det kan inte vara lätt att veta hur man ska göra med det första barnet, men jag tycker att ni har gjort ett bra jobb. Och nu ska jag vara en duktig flicka och sova (lite i senaste laget kanske, men hey jag är ju ledig).

God natt Mamma

Skygga exhibitionister?

Helsvarta eller toktrasiga kläder, agressiv make-up antingen i svart-vitt eller alla för människoögat synliga färger (och så glitter förstås), nitar och diverse andra alternativa attribut. Du har sett dem. För några år sen skulle jag kanske ha sagt "oss". Om jag hade stått ut med att bli ihopblandad med regnbågssmurfarna. Jag var inte direkt svartvit i och för sig, mest bara svart. Det försvann gradvis, nästan utan att jag märkte det och idag skulle jag känna mig lite märklig om jag gick ut på stan i min svarta långkjol, baraxlade snedskurna långa svarta tröja, överdriven svart ögonmake-up och mörkrött läppstift. Jag skulle nog känna mig utklädd. Då var det så jag såg ut till vardags, det kändes helt naturligt och jag hade det för att jag tyckte att det var snyggt - inte för att väcka uppmärksamhet. Sa jag. Trodde också. Det var säkert så till en viss grad också, men det var ju såklart ett medvetet avsteg från rådande uppfattningar om vad som var "normalt". Och jag var ju inte dummare än att jag fattade att folk kollade och pratade. Många fick problem när jag på fullt allvar sa att jag var kristen, men det är klart... tror man att någon är satanist är innebär det ju faktiskt en rätt tuff omställning.

Grejen med min utstyrsel var att jag alltid bar den med högt huvud och rak rygg. Jag skulle aldrig ha kallat mig exhibitionist, jag kanske är det lite trots allt men jag skulle aldrig då ha kallat mig det. Jag hade rätt taskigt självförtroende till och från och var inte världens socialaste, men jag var inte dum heller. Jag fattade att jag stack ut när jag klädde mig på det där viset. Och jag stod för hur jag såg ut.

Jag tror att det krävs ett visst mått av exhibitionism för att gå klädd så som dessa "alternativa" gör, och det som kan irritera mig något alldeles gruvligt är när man ser någon "alternativ" stackare som verkar vilja försvinna in i sig själv; det tuppkamsprydda huvudet är på väg ner rakt igenom axlarna, den nitklädda ryggen ser ut nästan som den hade puckel, den svartsotade och glitterkantade blicken flackar och undviker det mesta. Jag begriper ärligt talat inte hur man kan vara "alternativ" och påstå att man står för och är stolt över det när man ser ut som en totalkuvad själlös liten stackare som skäms för hela sin existens. Hur man med hela sin stil väljer att sticka i ögonen på alla "normala" och med hela sin kropp försöker vara så osynlig som möjligt. Jag förstår det ärligt talat inte. Blyga exhibitionister? Det finns säkert en alldeles fullgod förklaring, förmodligen är den besläktat med förklaringen till att somliga aldrig växer ur sin alternativa period. För några år sedan blev jag jättearg på alla som påstod att det bara var en period, en fas, men nu har jag dels själv gått ur den och dels börjat iakta de som inte har gjort det. Jag låter resten vara osagt, det här är känsligt för vissa och inte tillräckligt viktigt för mig för att det ska vara värt att trampa folk på tårna. Men kontentan av det jag här inte har sagt är att jag är rätt övertygad om att det är och bör vara en fas. Och att den bör genomgås med stadiga steg och högt huvud.


Tillbaka till framtiden, veckans bedrifter

Årets (och undertecknads första) medeltidsvecka är till ända,  jag har precis försökt dryga ut de ca två timmarnas sömn jag fick i natt (är fortfarande aningen skakig dock) och kan så här i backspegeln konstatera att: ja, det blev en lyckad vecka. Jag har på dessa åtta(?) dagar lyckats med följande:

♦Pussat Fabian i Trix (förlåt Daniel, jag ska aldrig göra om det)
♦Pussat Daniel i Patriarkus (för vilket jag inte ber om ursäkt, och det lär hända igen)
♦Improviserat med Jauvet (fyfan, men lite kul var det, och ju längre sen det blir desto roligare var det)
♦Fått en skiva av Jauvet (visst sjutton, den måste jag lyssna på!)
♦Sjungit sönder rösten och fått massa gratis mat och öl (mest mat men wåtteheck, gratis är gott!)
♦Sjungit en fyra verser lång kärleksballad för skänken i Kapitelhusgården och fått dem att stanna upp hela kön tills vi var klara och sedan ropa "dricks i skänken" (jag tillsammans med två av tjejerna och en av killarna)
♦Ätit absurda mängder lamm (gott)
♦Smugglat in rosé-lådvin på Kapitel (inte i lådan dock)
♦Gått omkring en halv dag bärandes på en otroligt episk picknick-korg som det tyvärr inte finns bild på tror jag (ja, picknick-korgar kan vara mycket episka, right Lisen?)
♦Inte stulit en enda hatt! (förutom Daniels och det var innan han ens kom dit)
♦Ätit en halv vattenmelon med plastsked direkt ur skalet (och blivit helt sjukt kissnödig)
♦Bevittnat parodier på både Patrask och Trix (vansinnigt roliga båda två)
♦Hört och sett de riktiga Patrask och Trix under bland annat de senares eldshow (helt underbar förutom jättedamen som är sjukt läskig)
♦Bott alldeles gratis (i utbyte mot typ PR för oss själva...)
♦Kunnat duscha varje dag (fördelen med gympasalar)
♦Gjort succe med Patriarkus (visst?)

♦...och en miljon andra saker (helt enkelt haft väldigt roligt)

Vi sålde slut på alla skivor vi hade med oss och hade kunnat kränga en hel del till tror jag, och dessutom kanske vi får sjunga i en av ruinerna nästa år och ta inträde. Ballt. Jag borde packa upp, men jag vill inte. Så det får bli sen. Klänningarna måste nog ändå tvättas. Jag har haft en väldigt bra vecka och nu har jag ont i huvet. Men det gör inget för jag har en handflätat halmhatt som luktar väldigt gott. Typ halm. Nu ska jag nog lyssna på skivan jag fick av Jauvet för att jag sopade mattan med dem i deras egen show (ödmjukhet är tråkigt).

Skål och välkomna, puss och kram, godnatt och gutår!

Off to the island!

Det är fullkomligt livsfarligt att skriva något så här trött, jag vet. Men jag måste hålla mig vaken på något sätt. Några minuter över två var det sagt, då kommer det en bil och hämtar upp mig och mina prylar och fortsätter vidare mot Nynäshamn. Därifrån åker vi båt som går någon gång vid femsnåret tror jag. Uscha. Framme på Gotland på morgonen någon gång, nio kanske. Blä, så trött att jag mår illa redan. Jag har sytt hela dagen men förutom den bruna överklänningen (som troligen ska utannonseras och säljas) så är allt klart. Faktiskt. Och fint blev det också, jag är riktigt imponerad av mig själv. Av nedpackade kläder är följande egenhändigt sydda:

♦Ett stycke ljus (typ beige) underklänning, lång, figurnära modell med snörning i ryggen och hellånga raka/smala ärmar. Linnetyg, tunnt. Mycket smickrande passform och väldigt skön.
♦En mantel i mörkt blå vadmal, den tunnare sorten men ändå rysligt tung, men liten ståkrage (det ordet är så festligt!) under vilken ett snyggt spänne i tenn (inte hemgjort) är fästat. Ser väldigt proffsigt gjord ut faktiskt.
♦Överklänning i någon sorts mellanblå-med-lite-grått-i (dalablå?), också linne som underklänningen men lite grövre (grymt varmt med båda, för att inte tala om med mantel också!). Ärmlös, djupt V-ringad, kilar i kjolen fram och bak, figurnära liv och mycket vidd i kjolen som slutar ungefär mellan knäna och fötterna. Snygg ovanpå underklänningen men som sagt infernaliskt varmt. Får bli till kalla kvällar.

Och så är det förstås den omtalade Klänningen, den ljusblå, långärmade skapelsen som hela världen fortfarande väntar på att få se på bild. Min plan är att jag ska ta med alla kläder till studion och tvinga min fader fotografen att fixa. Nu låter det som att det kom en bil. Farväl!

Småregn och hantverkare

Nu regnar det minsan. Eller har gjort, det gjorde i morse. I morse ja, när jag var på väg till tåget strax efter sex. Jag går där helt oskyldigt med paraplyt i vädret, och så ser jag hur en kille i vit keps som går på en tvärgata till den jag går på verkar kolla på mig, han saktar av och mer eller mindre stannar, med huvudet alltjämt vridet åt mitt håll. Han tittar på mig ett bra tag, går långsamt vidare och hamnar utanför mitt synfält (bakom ett äppelträd eller liknande) och sen efter någon sekund så backar människan tillbaka! Jag har fortsatt gå hela tiden och har dessutom lite bråttom, men nu står han alltså helt still och verkar vänta på mig nästan. Och det gjorde han också, för det var Simon som bor fem minuter ifrån mig som skulle med samma tåg. Men det finns liksom inte i min världsbild att man träffar på folk som man känner när man är ute och spatserar klockan sex på morgonen. Fast det är klart, om folket i fråga jobbar som hantverkare så är det väl inte helt otänkbart.

Och man får växla hur som helst mellan olika tempusformer. Om jag säger det.

Tack och god natt

Blä. Ont i magen, mår illa och blir yr för minsta lilla hela tiden. Och så gjorde mina ögon något skitskumt idag, det var som att all form av steroseende försvann ett litet tag. Jag äter ju mina järntabletter (för en gångs skull) så det borde inte vara det tycker jag. Kanske är en kombination av att jag har lämnat blod, att jag är stressad och att jag sover på tok för lite. Förmodligen. Sömnbrist kan ju faktiskt orsaka de märkligaste symtom. Är det en officiell ändring att sym(p)tom har stympats precis i mitten? För det störde mig rätt mycket att så många (som verkligen borde veta bättre) inte kunde stava ordentligt, sen började jag sakta förlika mig med insikten att riktigt många människor och böcker förmodligen inte var helt ute och cyklade. Fast en miljard kineser måste väl kunna ha fel? Man har väl inte rätt bara för att man är kines? Nu måste jag verkligen sova.

De tre vise rövarna i Kamomilla stad?

Vi har en sjukskötare här som heter Jesper, och en av patienterna har ett alldeles eget sätt att komma ihåg det. Hon erinrar sig nämligen så fiffigt trion "Melker, Jesper och Jonatan". Fast jag tycker nog inte att det är helt hundraprocentigt, dels för att hon idag sa att hon skulle träffa Melker och det är väl bara en tidsfråga innan han får heta Jonatan också. Men sen så funderar jag lite på vilka killar hon tänker på egentligen... är det de vise männen eller rövarna i Kamomilla stad?

Regn, ja tack!

Vilket äckligt väder det är ute! Hoppas att det kommer en rejäl åskskur så att man får det här äcklet ur luften. Nu när jag tittar ut ser faktiskt stenplattorna på gården här misstänkt fläckiga ut... Men det fisregnar ju bara, det måste vara rejält! Jag var ute på äventyr (på arbetstid!) nyss, och det var sjukt klibbigt och äckligt. Men det var det värt, för nu har jag införskaffat fika till eftermiddagen och kan retas med Håkan i minst en timme till för att han inte vet var det är. Min sista dag här i morgon (därav fikandet), både skönt och tråkigt. Mest tråkigt faktiskt. Mycket mest tråkigt... jag trivs här. Och så vill jag inte tillbaks till pluggandet. Men det är ju tre veckors ledighet först åtminstone. I teorin i alla fall, jag måste nog ta tag i den där eländiga U-tentan. Men först är det medeltidsvecka och jag hade tagit fel på dag när vi ska åka så jag har en till dag på mig att sy! Woho, det finns en Gud! Och så har jag nu skaffat ett fint blått tyg att dona ihop en överklänning av, visserligen den kraftigare sorten men det ska nog funka.
Nu börjar det lukta lite regn in genom min lucka här, det är bra.

Överklänningar och sjukor

Jag känner mig som Askungen utan möss, fast istället för en klänning ska hon ha en mantel, en underklänning och två överklänningar. Ja det blev två, jag har sytt en brun som jag hellre vill ha blå och med några små ändringar, så jag ska köpa nytt tyg (blått) idag och sälja den bruna klänningen. Den blev väldigt fin (måste säga att jag är imponerad av mig själv, jag börjar bli riktigt bra på det här!) men det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Plus att jag hellre ville ha en blå, och nu har jag kommit på att det förmodligen finns blått linnetyg att tillgå alldeles nära jobbet. Så ikväll ska jag alltså sy en hel överklänning. På en kväll. Fyra-fem timmar, lite beroende på hur länge jag orkar hålla på. Men det blir nog inte så länge med tanke på hur jag har sovit de senaste nätterna. Får vara effektiv istället.

Meticillinresistenta Staphylococcus Aureus, det är lite tufft. Inte att ha förstås, men att känna till och kunna säga. Värsta bra besserwissergrej. (Ja, det varierar ju lite vad man tycker är häftigt förstås... Jag gillar svåra ord.) Undrar om de flesta vet eller inte vet vad det är. Fast det är ju ganska logiskt förstås.

Tja, varför inte?

En av mina favoritpatienter, en "stammis" (en av de trevliga) kom förbi idag. Igen. Han är ganska ung (men ungdom är väl å andra sidan relativt när man jobbar i samma byggnad som ett äldreboende) och har precis haft lite tur på travet och varit utomlands (jag vet inte om de hade med varandra att göra, men båda har i alla fall inträffat nyligen). Idag klagade han igen på att man aldrig får vara frisk och att olika läkare säger olika saker, och rätt vad det är slänger han ur sig ett "Näe, jag känner för att åka till Mallorca istället. Ska du med?"


RSS 2.0