Högerhänthet på burk (eller flaska)

Jag har en liten glasburk, eller flaska, en behållare av något slag... vad är skillnaden mellan en burk och en flaska? [leta leta kolla luska AHA!] det verkar som att det är en flaska jag har. Burkar är tydligen mer "afsedda till förvaring af kon­server, smör, bakverk, vissa medikamenter (ss. salvor, piller), tobak, snus m. m" (enligt SAOB, är inte språket bara underbart?) och det är inte det jag har i den. Om  man verkligen vill kan man nog säga att min flaska (som det alltså tydligen är) faktiskt har en hals också. Ungefär den typen av hals som en väldigt tjock och väldigt ihoptryckt människa har, men likväl en hals. Min flaska (jag har fortfarande svårt att kalla en behållare av den här typen för flaska, men det är väl bara att vänja sig, det är faktiskt ändå bättre än burk) har ett i mina ögon mycket speciellt innehåll. Jag skulle kunna ha en omröstning... hur många kände hur en fantastisk känsla av förundran och vördnad fullkomligt uteblev när jag avslöjade det mystiska innehållet? Förmodligen typ alla. Fast jag har ju förstås inte berättat vad det är för fantastiskt som jag har i min glasflaska som inte är en burk. Men när det här inlägget är publicerat kommer jag ha gjort det. Så man skulle kunna säga att jag har gjort det, fast det vore lögn just nu men sant sen när du läser. Precis som att "sen" inte då skulle vara sen, utan "nu". Har jag tappat alla nu eller ska jag snurra några varv till?

Det är en liten etikett på min glasflaska och på den är det en logga och två ord. PARKER® Quink® står det. Inget mer, bara det. Det är ungefär 50 ml mörkblått flytande bläck i den. Jag är förmodligen onormalt fascinerad av flytande bläck, men jag tycker att det är helt underbart. Det är nästan lite mystiskt, fast ändå inte liksom. Det är vackrare än vanligt bläck, fastän man för det mesta inte märker någon skillnad. Om man inte väntar sig den förstås. Men det är en speciell känsla att skriva med flytande bläck. Och så är bläckflaskan i sig vacker också. Trots att den egentligen inte alls är så särskilt speciell. Jag inser nu hur dumt det hade varit att kalla den för burk, det är väldigt sällan man har flaskor av plåt men en bläckburk låter absolut mer som en plåtlåda än som förvaringskärl för flytande bläck.

När jag ska skriva små hälsningar, till exempel i böcker eller grattiskort eller något annat som ska vara lite speciellt (och där underlaget tillåter) brukar jag använda min häftiga penna (med en spets som ser ut som en hand som pekar) och mitt fina flytande bläck. Du kanske till och med har något hemma hos dig som är skrivet med lite extra kärlek, en kort hälsning någonstans. Då har jag förmodligen tyckt att det var speciellt, det jag skrev, värt att lägga lite extra möda på. Lite för fint för att bara krafsa ner med en vanlig reklampenna. Jag tycker om flytande bläck.

Jag hade hatat flytande bläck om jag hade behövt använda det i skolan däremot. Jag är vänsterhänt. Jag gillar att vara vänsterhänt. Det är lite ballt. Jag ska alltid vara annorlunda på något sätt så det passar mig. Varför vara som alla andra när man kan vara tvärt om? Jag hade nog lärt mig fullt ut att bli högerhänt om jag hade tvingats använda flytande bläck i skolan. Tänk vad tråkigt livet hade varit då.

Ta hand om dig min vän, jag tycker om dig. Och dig också. På söndag är det första advent. Då ska man sjunga i kyrkan. Det är så.

RSS 2.0