Vackra Flank?

Det här är mitt nya tidsfördriv: http://www.scb.se/templates/Standard____31245.asp
Alldeles lagom underhållande för att pula med några minuter, pröva vanliga eller hitta på tokiga namn och se hur många föräldrar som av en eller annan anledning tyckte att det var en bra idé att kalla sina söner för Uke.
Det finns till exempel bara en kvinna som heter Regn (och jag tror bestämt att det rör sig om din kusin Carr, eller?) och två Lisa-Li. Däremot så finns det 70003 Johannor...

Ingen medeltid för mig i år... någon som vill ha en klänning?

Näjuste, jag jobbar på medeltidsveckan. Inte på plats med själv mtv alltså, utan just den veckan så jobbar jag här. Landsinget. Men men, jag måste ändå sy mig en ny klänning och det har jag inte riktigt råd med om jag inte säljer den gamla. Så... en klänning, någon? Den är faktiskt riktigt snygg, det är lite tråkigt att behöva sälja den.





Tjusig va? Jag älskar den.
Men ska man prompt ha en ny så kostar ju det... så nu ska jag skiljas från min blå skönhet.
Klänningen ligger ute på blocket ett tag till, på länken här
http://www.blocket.se/vi/16906565.htm?ca=11_s

Foto, fika och fiol

Det händer faktiskt lite saker nu... Någon som behöver en fotograf? Jag har ett jobb på g och plåtar runt lite bara för sakens skull samtidigt som jag leker lite i ps då och då, och det känns i största allmänhet rätt bra. Hittade en fototävling nyss som jag egentligen har de perfekta modellerna för, men frågan är om jag hinner... med tanke på att sista tävlingsdagen är 30/6 och det är 26 idag så känns det lite tight. Tror nog att jag hoppar den trots allt, hade det handlat om prylfotografering hade det kanske funkat trots att jag jobbar men när man ska få till det med människor som ska ha tid hit och dit så blir det svårare.

Jag har börjat plåga mina grannar med fiol-ljud ^_^ Hämtade hem hopfen i måndags och sen har jag spelat i alla fall hittills varje kväll. Roligt med musik :)

Nu äre fikakompensation för den bristfälliga frukosten... Häpp!

Imorn drar vi söderut

Min rygg gör ont... eller axeln, eller axlarna. Jag vet inte, men sak samma... det är visst roligt att vara tillbaka men jag gissar att det inte precis kommer kännas bättre när jag den femtonde augusti traskar hem härifrån för sista gången på ett år eller så. Jag klättrar upp och ner på stolen, står, sitter, sitter bakofram, men hur man än gör så trasslar den till sig det där ryggeländet. Däremot så lyckades jag åka av nyckeln till kassalådan när jag rullade runt på min märkligt funtade stol idag. Inte så bra kanske... Ibland undrar jag vem som har gjort de här stolarna, och hur människan i fråga tänkte. Nej, jag tror nog att jag vet hur hanhondendet tänkte... de tänkte nog att det skulle bli en väldigt ergonomisk och ändå snygg stol som man kan ställa in på en miljard sätt och kunna rulla runt på hela daaaaagen. Stackarn kan inte ha haft någon aning om att det skulle bli ett fult elände till stol som det inte går att sitta på för att man får ont både i rumpan och ryggen och om man någon gång skulle råka hitta en inställning som funkar så kan man aldrig hitta tillbaks till den sen. Men det är väl onödigt att klaga antar jag. Bara att ställa sig upp.

Imorgon blir det bilkörning. Till Öland. Tur att vi är två som delar på det... fast det finns säkert de som inte alls tycker att det är långt att köra dit. Men det är väl relativt som så mycket annat antar jag. Fast om allting är relativt så är ju det också relativt och då är ju inte allt relativt... mera nästan allt. Vad skönt det vore att vara ledig och ha pengar. Eller bara ha pengar... eller jag vet inte. Nu är det nog rast strax tror jag.


Jag har potential

Ja du Lisen, Vendetta kanske inte är så mycket värre än Loke... det låter ju tusan så mycket bättre i alla fall. Fast det förstås, de skulle väl sällan komma på tal för samma unge. Fast det kanske inte är så givet att Vendetta skulle vara ett flicknamn? Det kanske bara är som jag tycker... det är ju faktiskt inte ens ett namn. Egentligen. Fast vad är det som avgör om ett namn är ett namn? Regn var väl ändå mest ett väderfenomen fram till det att man började kalla ungar för det? Men nu är det ju ett namn, om än kanske lite ovanligt. Fast det är förstås inte riktigt lika laddat som Vendetta. Visst finns det liknande namn som mer är namn på riktigt, men de når liksom inte riktigt hela vägen fram... typ Vendela, Vanessa, Verona och alla andra snarlika.

http://typera.tk <--jag har uppenbarligen potential. till vad vet jag inte, men rackarns om jag inte har potential! Svenska meningar, två minuter skriva. Igen. Igen. Igen. Varför tycker jag att det är så roligt?


Hej här är jag!

Tillbaka bakom luckan och skärmen och därmed kanske lite oftare på bloggen också. I några veckor åtminstone, sen kanske det håller i sig ett tag till. Eller kanske inte, vem vet...
Steg ett är definitivt att vänja sig vid dygnsrytmen. Eller kanske vid de nya rutinerna... eller... nä jag vet inte. Jobbmänniskan verkar bo kvar i alla fall, hon hoppade fram väldigt snabbt, fast jag känner mig mer och mer som den inhoppare jag är för varje gång jag kommer tillbaks. Massa nytt, annat liv, man förändras väl antar jag.

Jag drömde i natt att vi hade fått en liten... hon var bara några dagar gammal och hade halvmörkt fjunigt hår (och bruna ögon tror jag, vilket var rätt underligt egentligen eftersom både jag och T är blåögade...) hon var i alla fall alldeles bedårande och vi skulle iväg på hennes barnvälsignelse men jag skulle inte med (jag tror att jag jobbade hemma eller nåt) men sen så skulle jag det i alla fall (jag kom väl på att det är klart att jag måste med!) men så hade vi ju inget namn till henne än... hon var insvept i en brokig filt som såg lite ut som ett tunt lapptäcke, jag tittade på henne och testade Vendetta, för att se om det verkligen var så nono trots allt, men strax efter att jag hade gjort det så vaknade jag. Så det var det enda namn som hon han få, antingen det eller så är hon fortfarande namnlös. Jag föredrar att kalla henne Vendetta. Men det kanske är så, att man inte kan kalla ett barn för blodshämnd... att det ska vara så kinkigt sånt där. Får man kalla en unge för Lovejoy så borde man väl få kalla henne för Vendetta. Fast det kanske man får föresten, jag har ju inte precis kollat.


RSS 2.0