Ringar och balonger... och en dator.

Jag har ritat en ring med OH-penna på mitt finger... för min guldring är inne på gravering. Eller, den ska in i alla fall. På onsdag. I nästan två veckor kommer jag inte att ha den på mig. Det är ungefär så länge som jag har haft den på mig hittills. Fast då har det bara stått schalins i den, och en liten guldstämpel. Snart står det namn och datum och grejer :)
Vi valde enkla klassiska ringar, inga krusiduller eller stenar. Inte på de här i alla fall. Jag är helnöjd, och storleken blev perfekt. Stor noja, förutom den för att tappa ringarna över korgkanten förstås, var ju att storleken skulle vara helt fel. Värst skulle nog vara för liten, men för stor suger ju det också... men icke, den passade perfekt.

                                                                                  
vi åkte med springconsultingbalongen vars korg tog 22 passagerare. Det hade varit ballt att åka i shrekbalongen... men den tar bara två så det kanske hade blivit dyrt, jag vet inte. Eller omöjligt att få en tid eller nåt, I don't know men det hade varit tufft att förlova sig i en shrekbalong ^_^
                                                                           

Jag har blivit med dator också. En liten plutt att ha i skolan. Loggan är ful, silverbiten längst ut på skärmen är också ful, och blir fingeravtryckig alldeles för lätt, men den verkar fungera som den ska. Jag ska sätta ett klistermärke över webkameran... men överlag (den korta stund jag har haft den förstås) så känner jag mig riktigt nöjd. Får se om jag blir tokig på batteritiden, men just nu verkar det inte så.
                              Det ska nog bli bra det här. Men jag vill ha tillbaka min ring... Fast jag vill ju gärna ha den skriven också så jag får väl vänta antar jag. Men i helgen kommer min Carre hit :D

I framtiden kommer alla födas fula

Tänk om man i sin strävan att alltid se så bra ut som möjligt råkade förfula stora delar av mänskligheten. Inte själsligt eller andligt alltså utan rent estetiskt. Ja tänk... vad kontraproduktivt det vore. Då skulle det ju bli ännu mer att förbättra. Bummer. Men tänk om det är så då? Att i en värld där många lägger ner mer och mer tid och pengar på att fejka skönhet, så blir ökar den naturliga fulheten. Folk blir fulare och fulare helt enkelt. Men så är det väl inte... inte?

Om två hysteriskt fula människor skaffar ett barn, så blir det troligen ingen skönhetssensation. Gener och allt det där, ni vet. Om samma människor har haft såna problem med att vara fula att de till slut gav efter och la sig under kniven så att de så småning om kom att se riktigt imponerande enastående vackra ut, och sen skaffade ett barn... skulle det nog bli ungefär som i det första fallet. Gener och allt det där, ni vet. Plastikkirurgin trixar ju mest med skalet för tillfället.

Vill man vara en del av kändiseliten får man inte vara ful. Det får man egentligen inte till vardags om man är en vanlig dödlig heller, men det är det inte lika många som vill erkänna. Åter till kändiseliten alltså, jag vet inte riktigt hur vanligt det är med diverse skönhetsoperationer, men själva grejen är ju att man lurar naturen. Är man kort så kan man bli längre (det gör ont, men det funkar), är man tjock kan man bli smal, har man en stor tjock boxarnäsa kan den bli en liten och nätt uppnäsa och så vidare och så vidare... Det finns fortfarande en bunt människor som är naturligt vackra (som vi föraktar eftersom vi inte är som de och inte heller kan förkasta deras många operationer som alltså varken finns eller behövs), vilka alltså förmodligen kommer få vackra barn (inte säkert, men troligen). Det finns också en bunt människor som inte var särskilt heta till att börja med, men som gjorde något åt det. Tyvärr vet deras arvsanlag inte om det, och kommer skicka fulgenerna vidare. Konsekvensen blir så småning om en massa snygga människor med fula barn och en generation kändisbarn som växer upp och inte alls har sina enastående vackra föräldrars raka tänder och näsa, smala midja eller välbalanserade ansiktsdrag. Medelmåttor helt enkelt, och efter några generationer ytterligare av lurande av naturen kommer vi ha en ful kändiselit som ser vacker ut. Som i värsta fall börjar skära i sina barn också och inte bara i sig själva.

Men vanliga dödliga har ju också börjat kunna ta del av fördelarna som kosmetisk kirurgi med mera erbjuder. Det får konsekvenser. Snygga människor får troligen mer sex, snygga människor får troligen i större utsträckning barn än folk som ser ut som stryk. Eftersom det inte riktigt är ok att vara ful och det blir lättare och lättare att göra något åt det så är det inte helt orimligt att anta att fler och fler väljer att faktiskt göra något åt det. Om nu vanliga helt okända fula människor går om de naturligt halvsnygga och blir riktigt vackra, så blir det ju som det blir. Vilken blåsning när man trodde att man hade hittat den perfekta partnern och så kommer det ut en riktig kråkunge...

Efter tillräckligt många generationer av sjunkande acceptans för estetiska skavanker och stigande tillgänglighet av kosmetisk kirurgi är det inte omöjligt att människor föds fulare och fulare. I en tid där alla föds fula och dör vackra.

RSS 2.0