Ett steg närmare svaret?

Nu är alltså gåtan löst. Den eviga frågan (nej inte den, den andra). Eller tja, löst och löst... det har presenterats en potentiell förklaring i alla fall. Själva presenteraren gör naturligtvis anspråk på att sitta inne med den absoluta sanningen (vilket vi ju alla vet att, i den mån någon sådan är känd för mänskligheten så är det ju jag som har den) men resonemanget håller inte hela vägen även om det är en intressant tanke.

För att inte upprepa misstaget att börja med svaret så ska jag försöka leda in tankarna på frågan först. Du vet strumporna, de där som för det mesta är randiga eller i roliga färger och bör existera parvis men allt för sällan gör det? De ja (finns kanske några svarta eller vita par också, men som regel är de randiga eller mönstrade eller i trevliga färger som mintgrönt eller lila), de har en tendens att inte alls uppträda parvis som sig bör utan en och en. Var tar den andra strumpan vägen? Är alltså frågan som någon nu säger sig ha ett svar på. Detta svar skulle alltså lyda ungefär så här:

I ett strumppar finns en alfa- och en betastrumpa. Alfastrumporna livnär sig på (i bemärkelsen äter upp) betastrumporna, och det skulle alltså vara därför som det finns så många udda strumpor efter varje tvätt. Det skulle förvisso möjligen förklara det faktum att strumporna blir större och större, men knappast det att de blir tunnare och tunnare (det skulle förstås kunna vara rent åldersrelaterat). Däremot borde det väl ändå vara betastrumporna som äter upp alfastrumporna (till dig som inte förstår kan jag bara säga grattis)?

Jag får nog säga att det är visserligen ett intressant resonemang, men ett som kräver ytterligare utredning.


Kommentarer
Postat av: Daniel

Jag tror att det någonstans på jorden finns en medelstor kulle bestående av högerstrumpor. Någonstans måste de ju ta vägen... annars är det här ett bevis på att det finns en högre makt och isåfall erkänner jag mig troende.
Men jag föredrar att tro på kullen, åtminstone tills det är bevisat att den inte finns;)

2007-12-12 @ 03:03:24
Postat av: Jo

klurig du :p så lösningen fanns i strumporna hela tiden? tänk om man hade kommit på det tidigare, då hade det ju varit jätteenkelt! den syns ju inte, alltså finns den inte! ;)

2007-12-12 @ 08:45:48
URL: http://themasquerade.blogg.se
Postat av: Daniel

Fyndigt;)
Jodå, att den inte har setts betyder inte att den inte finns, det betyder bara att ingen nu levande person har sett den. Hur strumporna hamnar på kullen tänker jag inte gå närmare in på, vi kan kalla det en kvantmekanisk effekt. Det viktiga är att kullen finns.
Eftersom kullen finns, kan man se den. Eftersom man kan se kullen så finns den bevisligen. Det är logiskt;)

2007-12-13 @ 02:51:22
Postat av: Vinden

Själv tror jag inte logiken har alla svar.
Det finns saker som finns fast de inte syns. Som vinden till exempel. Den kan man ju bara se effekten av (fråga skogsbrukarna i småland) men inte se...

Och ibland bygger man hela slott som inte finns... luftslott ;)
Eller så kan man se en hägring..

/Vilse i pannkakan

2007-12-13 @ 12:06:40
Postat av: Jo

Jag måste hålla med vinden :)
Fler luftslott åt folket! ^_^

2007-12-13 @ 21:27:51
URL: http://themasquerade.blogg.se
Postat av: Daniel

Luftslott finns visst!

Luftslott: http://images.amazon.com/images/P/B0000A9Y1U.01.LZZZZZZZ.jpg

2007-12-14 @ 00:36:11
Postat av: Carr

Jag kan förstå varför du tvivlar på att det är alfastrumporna som äter betastrumporna. Tänk på det så här: förutom ATT beta finns det ju även EN beta :)

2007-12-14 @ 09:51:10
Postat av: Carr

För att fortsätta resonemanget; alfastrumporna kan alltså äta en beta(strumpa) eller så kan en betastrumpa beta upp en alfastrumpa. Ibland kanske betastrumporna till och med betar av alfastrumporna, vilket skulle kunna förklara uttunningen av strumporna. Nu skulle man ju också kunna fundera på vilket som kom först; en alfastrumpa eller en betastrumpa? Betastrumporna kanske har kommit längre i evolutionen, de var först växter men graduerade till växtätare. Det finns ju maskar som innehåller alger som ger dem energi, så varför inte en strumpa? Detta borde peka på att betastrumpan kom först, varför den egentligen borde heta alfastrumpa!!

2007-12-14 @ 11:00:37
Postat av: Daniel

Är vi inte tillbaka på ruta ett då?;)
Alfastrumpan äter betastrumpan.

2007-12-14 @ 14:43:21
Postat av: Carr

Nej nej nej, alfastrumpan äter alfastrumpan. Den är kannibal.

2007-12-14 @ 19:30:19
Postat av: Jo

Hahaha Carr, min Carr... jag älskar dig! jag har saknat dina logiska resonemang ;p Men visst har du rätt, som alltid när jag håller med dig ;)

2007-12-17 @ 19:55:56
URL: http://themasquerade.blogg.se
Postat av: Andreas

Köper man två par eller mer av samma sorts strumpor gör det inte så mycket om en eller annan blir uppäten. Då kan man ju bara bilda nya par.

Dessutom brukar de inte äta upp sin partner om de märker att de får en ny med en gång. Egentligen vill de bara bli singlar för att kunna spendera lite tid ute i dejtingträsket.

2008-01-07 @ 17:45:31
URL: http://a5.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0